Yuri en de Voedselbank

Kom in actie voor de Voedselbank Utrecht

Het is een raar jaar, maar de feestdagen zijn zowaar in aantocht en we kunnen met z’n allen hopen op een beter 2021. Net als vele anderen heb ik dit jaar hard moeten aanpoten, maar ik red me nog, en nóg belangrijker, mijn naasten en ik zijn nog gezond.

Omdat ik vind dat als het goed met je gaat, je ook iets goeds het doen voor de samenleving start ik de aanloop naar de feestdagen een actie voor de Voedselbank Utrecht. Doe je mee?

Hoe kan jij helpen?

#DesignjeWijn wedstrijd

Josetta Saffirio Langhe Barbera

Bied op een 3-luik

Drieluik voor de Voedselbank

Doneer

Geef invulling aan het lege label op de fles! Op jouw manier! Maak een foto van je ontwerp en deel hem voor 20 december 23:59 CET op instagram met de hashtag #designjewijn. Je maakt dan kans op een magnum van Josetta Saffirio. De volledige opbrengst gaat naar de Voedselbank Utrecht.

Ik heb bevriende Utrechtse kunstenaars, Bob Mollema, Philipp Jordan (van Teddies in Space), Timon Vader en Poernaka gevraagd elk een drieluik te maken op de flessen. Deze flessen ga ik in december veilen via mijn website, en de volledige opbrengst gaat naar de Voedselbank Utrecht. Stay tuned!

Je kan de Voedselbank steunen door direct voedsel of geld te doneren. Woon je buiten Utrecht? Kijk dan hier waar jouw lokale voedselbank behoefte aan heeft.

Bestel je fles met leeg etiket hier!

Woon je in Utrecht? Dan kom ik de fles gratis bij je thuis brengen!

Josetta Saffirio Langhe Barbera

Ja, je ziet het goed. Deze fles heeft een leeg etiket. Aan jou de taak om dat invulling te geven!

Maak een foto van je ontwerp en deel hem voor 20 december 23:59 CET op instagram met de hashtag #designjewijn. Je maakt dan kans op een magnum van Josetta Saffirio. De volledige opbrengst van elke verkochte fles Josetta Saffirio Langhe Barbera gaat naar de Voedselbank Utrecht.

Voor meer informatie over deze actie kijk je op deze pagina.

 

Logo Voedselbank Utrecht

13.95

Beschrijving

De Wijn

Smaakimpressie
Mooie donkere kleur. De geur van diep rood fruit van kersen springt het glas uit met wat boerse kruidige tonen. Zeer soepel en sappig in de mond met een zoetige sensuele lange afdronk. Fluweel zacht met milde en vriendelijke tanines. Deze wijn uit het mooie Piëmont, laat zien dat er ook heerlijke betaalbare wijnen uit deze streek kunnen komen!

 

Vinificatie
De wijngaarden liggen op een hoogte van 300 tot 400 meter boven de zeespiegel met het gezicht naar het zuiden, op een mineraalrijke en ziltige bodem van leisteen, klei en zand. De handgeplukte druiven worden ontsteelt en zacht gekneusd, waarna een tempratuur gecontroleerde fermentatie wordt ondergaan op grote RVS tanks. De Maceratie geschiedt tussen de 8 en 10 dagen.

 

Culinair Advies
Heerlijke wijn om zo met vrienden te nuttigen bij een barbecue of een robuuste plank met charcuterie en kazen. Pizza en barbera zijn ook goede vrienden.

 

Wijnhuis

Elke avond vertelde Ernesto Saffirio zijn kleine Josetta het verhaal van de kabouter die hij als kind zag op de binnenplaats van de boerderij. De kabouter zat op een kar getrokken door muizen. Josetta, die de originele label ontwerpen tekende, heeft deze verhalen levend gehouden voor haar kinderen Sara en Alessio. Ze besloot om hun wijnen te wijden aan de wezentjes die volgens de verhalen de boeren in de velden hielpen. In ruil voor de zorg voor de dieren en de wijnkelder zetten de bewoners ‘s avonds kleine glaasjes wijn klaar op het stoepje.

De originaliteit en schoonheid van deze ontwerpen maakten de illustraties van Josetta Saffirio wereldwijd beroemd. De kabouter vertegenwoordigt voor Josetta het duurzaam en biologisch produceren van wijn. Al twee eeuwen cultiveren ze de wijngaarden en laten het gebied zijn eigen verhaal vertellen via hun wijnen. Josetta maakt fantastische Barolo’s en een super Barbera d’Alba. Het officiële biologische keurmerk heeft het wijnhuis in 2017 ontvangen.

 

Regio

De Piemonte is een tot de verbeelding sprekend wijngebied in Italië. Vrij vertaald betekent Piemonte ‘aan de voet van de bergen’, wat ook zo is. Vanuit een groot deel van de regio zijn de altijd witte toppen van de Alpen goed zichtbaar. De regio brengt onder andere ‘de wijn van koningen, de koning van wijnen’ voort, namelijk Barolo.

Piemonte ligt in het noordwesten van Italië, tegen de Franse grens aan, ten zuiden van Turijn. De Alpen vormen in het zuid(westen) en iets verder noordelijk een alles bepalende grens voor het gebied. Iets ten zuiden van de regio doemt al snel de Middellandse Zee op. De regio zelf is prachtig glooiend. Geen meter is vlak (officieel is minder dan 5% van de regio als vlak bestempeld) en iedere heuvel lijkt weer net anders dan de volgende te zijn.

 

Druivenras

Barbera
De barbera kent zijn thuis in Piemonte, de beroemde wijnstreek in het noordwesten van Italië. Lange tijd stond barbera in de schaduw van nebbiolo, de grote druif voor Barolo en Barbaresco. Tot de jaren tachtig staken de wijnboeren weinig energie in de druif, waardoor de wijnen ook nooit een kans kregen. Gelukkig is dat veranderd en verdient barbera vandaag de dag een podium. De bekendste subgebieden voor barbera zijn Alba, Asti en Monferrato, met de gelijknamige wijnen Barbera d’Alba, Barbera d’Asti en Barbera del Monferrato. Buiten Italië komt barbera voor in Californië, Australië en Argentinië.

Extra informatie

Producent

Josetta Saffirio

Druif

Barbera

Vintage

2018

Smaaktype

Land

Italië

Regio

Langhe, Piemonte

Natuurlijke werkwijze

Biologisch

Sluiting

Kurk

Inhoud

0,75 L

Opleg potentieel

Tot 2 jaar na de oogst

Serveertemperatuur

18°C

Riedel Veritas glas

Old World Syrah

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

De kleine lettertjes

Deze wedstrijd is open voor iedereen ouder dan 18 en woonachtig in Nederland. Alleen ontwerpen die voldoen aan bovenstaande richtlijnen en die voor 23:59 CET op 20 december zijn geplaatst komen in aanmerking. Het ontwerp moet je eigen werk zijn. Door een foto van je ontwerp op Instragram te plaatsen geef je Yuri Koster Sommelier & Wijnproeverijen toestemming om de foto van je ontwerp op www.yurikoster.nl te plaatsen en/of de social media kanalen van Yuri Koster. Jij behoudt alle rechten op je werk.

De winnaar wordt gekozen door Yuri Koster in samenwerking met de kunstenaars wiens flessen geveild worden. Het winnende ontwerp wordt voor 31 december 2020 bekend gemaakt op de website en social media kanalen van Yuri Koster Sommelier & Wijnproeverijen. De beslissing over de winnaar is definitief en hierover kan niet worden gecorrespondeerd. Er is geen alternatief voor contant geld als prijs.

Heb jij hulp nodig van de voedselbank?

Een goede en gezonde maaltijd voor jou en jouw gezin. Zoek jij hulp daarbij? De Voedselbanken helpen je graag. Check of jij in aanmerking komt en waar de voedselbank in jouw buurt is. Of bel ze op: 088-5435435.

Logo Voedselbank Utrecht