_DSC3888

Culineren

Culineren: een pop-up restaurant van Yuri Koster en een steeds wisselende bevriende chef. Eens in de twee maanden, gedurende een weekend, op een bijzondere plek.

Maar zo lang als het coronavirus ons nog blijft teisteren staat Culineren in het teken van bezorging. Gedurende de lente hadden we elke week een andere chef, met een ander top menu. Nu, in de herfst, gaan we het voortzetten!

Gaaf om te zien dat mensen in deze vreemde tijd toch nog de mooie momenten in het leven blijven vieren. Zowel de grote (jubileum, verjaardag, nog gezond) als de kleine (gewoon samen zijn).

Wil je wat anders? Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.
Tot dan, stay healthy, happy and thirsty.

Ja! Ik wil de mogelijkheden voor een speciaal Culineren diner met je bespreken!

Met kerst culineren?

Culineren: Yuri, Thomas & Robert the Parc at Home

Deze kerst een speciale samenwerking met chefs Thomas Diepersloot en Robert Poel.

 

Voorgerecht: Forel |Kruiden mouse | Gemarineerde zoetzure groentes | Bietjes | Groene kruiden mayonaise | Nootmuskaat vinaigrette

Tussengerecht: Aardpeersoep | Hazelnoot | Rucola

Hoofdgerecht: Hertenrugfilet | Kweepeer | Jus van hert | Jeneverbessen vinaigrette | Knolselderij | Pompoen

Nagerecht: Tarte tatin van appel | Walnoten roomijs

 

Dit 4-gangen menu kost €55.00 p.p.. Je kan hieronder het menu uitbreiden met de door mij speciaal geselecteerde wijnen, een wijnarrangement of een kaasplankje.

Ik kom het met de feestdagen gratis en contactloos bij je thuisbezorgen.

Enjoy!

Let op! Bestel voor 22 december
Categorie:

Voor hoeveel personen wil je het menu bestellen?

Billecart-Salmon Brut Réserve

Smaakimpressie
Strogeel van kleur met fijne pareling en aanhoudende mousse. In de neus een goed evenwicht tussen belegen tonen, frisse florale en rijpe fruitige accenten (peer). In de aanzet breed, vineus en fris, rijk aromatisch en levendig tot de laatste slok.

Wieninger Nussberg Grüner Veltliner

Smaakimpressie
-

Montenidoli Vernaccia Tradizionale

Smaakimpressie
Fris, zuiver, kruidig, mineraal en natuurgetrouw.

 

Cuevas de Arom As Ladieras Garnacha

Smaakimpressie
Levendig robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe rode en zwarte bessen, lelies, laurier en een rokerige toets. In het smaakpalet intense tonen van rijp klein roodzwart fruit, wilde kruiden en iets van versgemalen zwarte peper, die worden gevolgd door een lange afdronk met rijpe tannines en levendige zuren.

 

Bom Dia 10 Years Old White Port

Nabij het treinstationnetje van Ferrão, in de Cima Corgo, het hart van de Dourovallei, ligt Quinta do Bom Dia hoog op de hellingen.

Het gebouw dateert maar liefst uit 1640 en sinds 1846 wordt hier al port gemaakt. Sindsdien is er niet veel veranderd: het uitzicht op de wijngaarden en de rivier is nog even wijds, de opbrengsten zijn nog steeds laag en de druiven worden met de hand geoogst en daarna in de traditionele granieten lagares met de voeten getreden. Voor het blenden van de wood ports heeft men de beschikking over een prachtige eigen collectie oude ports.

De ports van Bom Dia kenmerken zich door hun elegante levendigheid en rijp, zondoorstoofd fruit. Deze witte port heeft 10 jaar gerijpt op oude eiken vaten. Hij is helder goudgeel met noten en rozijnen in de neus. In de mond proef je rozijnen, hij is zoet met een frisse afdronk.

Drink deze port als aperitief of met desserts met fruit en custard, of rijpe zachte kazen.

 

Vial-Magnères Banyuls Rimage

Smaakimpressie
Fascinerend expressief, volop zondoorstoofd rijp fruit met een hint van koffie, cacao en specerijen op de achtergrond. In de mond zeer geconcentreerd, mondvullend en krachtig, zeer zoet en fruitig, lange afdronk met een aangenaam bittertje na.

Wijnarrangement Culineren Voltaire

Van de onderstaande 4 wijnen krijg je een flesje van 200 ml, dat is iets meer dan een groot glas. Zo heb je bij elke gang van het menu een geschikte wijn.

Voorgerecht: Wieninger Nussberg Grüner Veltliner 2019

Tussengerecht: Montenidoli Vernaccia Tradizionale di San Gimignano 2019 

Hoofdgerecht: Cuevas de Arom As Ladieras 

Nagerecht: Bom Dia 10 Years Old White Port

 

€28 per arrangement

Kaasplankje Peek & van Beurden

Kaasplankje van Peek & van Beurden

Dit is alleen beschikbaar als onderdeel van het Culineren menu.

 

€12,50 per plankje

Glas wijn bij kaasplankje

Van de onderstaande wijn krijg je een flesje van 200 ml, dat is iets meer dan een groot glas. Zo heb je ook bij het extra kaasplateau een geschikte wijn zonder gelijk aan een hele fles te moeten.

Vial-Magnères Banyuls Rimage

 

€7 per glas

 

Wanneer wil je Culineren?

Extra informatie (optioneel)

Totaal

Uitverkocht

Extra informatie

Billecart-Salmon Brut Réserve

Producent

Champagne Billecart-Salmon

Druif

Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier

Vintage

Smaaktype

Fris, licht en elegant aromatisch

Land

Frankrijk

Regio

Champagne

Natuurlijke werkwijze

Sluiting

Kurk

Inhoud

0,375 L, 0,75 L

Opleg potentieel

Jong drinken

Serveertemperatuur

8 tot 12°C

Riedel Veritas glas

Champagne

Wieninger Nussberg Grüner Veltliner

Producent

Wieninger

Druif

Grüner Veltliner

Vintage

2019

Smaaktype

Fris, licht en elegant, zeer aromatisch

Land

Oostenrijk

Regio

Wenen

Natuurlijke werkwijze

Biologisch-dynamisch, vegan

Sluiting

Vinolok

Inhoud

0,75 L

Opleg potentieel

Serveertemperatuur

8 tot 10°C

Riedel Veritas glas

Riesling/Zinfandel

Montenidoli Vernaccia Tradizionale

Producent

Montenidoli

Druif

Vernaccia

Vintage

2019

Smaaktype

Fris – licht en elegant / medium body, aromatisch

Land

Italië

Regio

Toscane

Natuurlijke werkwijze

Biologisch-dynamisch

Sluiting

Kurk

Inhoud

0,75 L

Opleg potentieel

Jong drinken

Serveertemperatuur

10 tot 12°C

Riedel Veritas glas

Riesling

Cuevas de Arom As Ladieras Garnacha

Producent

Bodegas Frontonio

Druif

Grenache

Vintage

2015

Smaaktype

Droog, vol, sappig, rijp, elegant en tamelijk complex

Land

Spanje

Regio

Campo de Borja

Natuurlijke werkwijze

Sluiting

Kurk

Inhoud

0,75 L

Opleg potentieel

Tot 8 jaar na de oogst

Serveertemperatuur

16-18°C

Riedel Veritas glas

Old World Syrah

Bom Dia 10 Years Old White Port

Producent

Quinta do Bom Dia

Druif

Malvasia Fina, Rabigato, Verdelho en Gouveio

Vintage

Smaaktype

Aromatisch, zoet

Land

Portugal

Regio

Douro

Natuurlijke werkwijze

Sluiting

Kurk

Inhoud

0,375 L

Opleg potentieel

Na opening rechtop bewaren, bij voorkeur niet langer dan 4-6 weken op een koele donkere plek

Serveertemperatuur

10-12°C

Riedel Vinum glas

Port

Vial-Magnères Banyuls Rimage

Producent

Domaine Vial-Magnères

Druif

Grenache

Vintage

2017

Smaaktype

Medium vol, aromatisch, elegant zoet, met houtopvoeding

Land

Frankrijk

Regio

Languedoc-Roussillon

Natuurlijke werkwijze

Sluiting

Kurk

Inhoud

0,75 L

Opleg potentieel

Ongeopend heel lang, geopend binnen enkele dagen/een week drinken, koel bewaren

Serveertemperatuur

10-12°C

Riedel Veritas glas

Old World Syrah

Andere suggesties…

Culineren is een samenwerking met

restaurant bij teus