Wie ben ik?

Vind je de wereld van wijn ook zo overweldigend groot?

Gecompliceerd en vol imposante woorden en intimiderende figuren?

Weet je niet waar je moet beginnen?

No worries!

Ik help je graag om die ene wijn te vinden waar jij niet genoeg van kan krijgen! Laat mij weten wat je zoekt in je wijn: zoet, droog, fruitig, of juist vol en weelderig. Of weet je het niet goed, en wil je een geweldige wijn voor een speciale gelegenheid, een wijn die goed past bij een bepaald gerecht of juist eentje die goed paart bij een romantisch avondje voor de openhaard?

Met meer dan twintig jaar ervaring als sommelier en meer dan vijfentwintig jaar ervaring in de horeca, onder andere bij toprestaurants, ben je bij mij aan het goede adres.

Ik vind dat wijn voor iedereen is. Ongeacht je budget, je wijnkennis of de gelegenheid. Iedereen kan van goede wijn genieten.

Het mooie aan wijn is dat het mensen met elkaar verbindt, het is gespreksvoer. Iedereen heeft zo zijn mening en bevindingen over wijn, maar het belangrijkste dat je drinkt wat je lekker vindt. En dat je die ervaring deelt, met je partner, vrienden, familie, of juist met vreemden.

Enkel wijn verkopen is makkelijk, er is immers zo veel wijn, waaronder ook veel slechte wijn. Maar daar pas ik voor. In de loop der jaren heb ik kennis gemaakt met alle aspecten van het wijnmaken: er is zo veel meer dan enkel de wijn die in de fles zit. Achter elke wijn zit een gedachte, en een team met mensen. Bij veel van de wijngaarden van de wijnen die ik verkoop ben ik zelf langs geweest, of heb ik zelfs meegeholpen met oogsten. Veel van die plekken heb ik in mijn hart gesloten, en de flessen ook aan mijn persoonlijke collectie toegevoegd 😉

Mijn jarenlange ervaring vertaal ik in een ongedwongen wijnadvies, maar ook als je zelf kenner bent kan ik goed adviseren over het aanvullen van je collectie.

Yuri is een wijnambassadeur van de nieuwe generatie. Dankzij jarenlange ervaring als Sommelier in diverse toprestaurants, laat hij je met passie en een flinke dosis flair op een andere manier naar wijn kijken. Hij heeft het talent om met mensen te communiceren zonder pretentieus of betuttelend te zijn. Of je nu een nieuwsgierige, beginnende of gevorderde wijndrinker bent, Yuri laat je liefde voor wijn groeien, waardoor elk glas beter zal smaken.” -S.K.

Het leven is kort. Te kort. Dus geniet. Ik ben gek op zeilen, dus als ik vrij ben kan je mij vaak op het water vinden, maar ook vind ik het geweldig om mijn liefde voor water en passie voor wijn te combineren met wijnproeverijen op het water.

Thirsty? Neem een kijkje in de webshop of neem contact met met op voor een persoonlijk advies.